Hub for
urban basics
& survival

In opdracht van ArrangeGroup ontwikkelde enbiun een blurred strategisch concept waarin horeca, retail en service samenkomen. In opdracht van projectontwikkelaar CBRE gaat ArrangeGroup middels een communitymanager de hospitalityservices verzorgen in het appartementencomplex De Brouwerij op Zeeburgereiland in Amsterdam. De ambitie is om de commerciële plint van het gebouw te gebruiken om bewoners van het complex én buurtbewoners te faciliteren in een goede horeca-, werk-, en ontmoetingsplek. Zo past Enbiun haar strategische blik toe. 

 

In eerste instantie is er een omgevingsanalyse en business case opgesteld die leidend was voor het ontwikkelen van een strategisch concept. Aansluitend is het concept inhoudelijk ontwikkeld met bijhorend merk, grafische stijl en lay-out van de locatie. ArrangeGroup heeft als exploitant de cateraar Appèl aangehaakt die in april 2018 de locatie zal gaan openen. 

 

NUTTIG! bestaat uit vijf onderdelen: food, work, services, retail en events. De invulling kan worden aangepast naar de doelgroep en de locatie. Hierin is de horeca de dominante factor die traffic moet aanjagen. Het concept wordt ondersteund door retail en een programma aan events en services.

 

 

challenge

 

Ontwikkel een commercieel hospitality concept in de plint van een appartementencomplex waarbij verschillende functies moeiteloos mixen. Een strategisch concept met meerwaarde voor de bewoners. 

services enbiun 

 

Concept design, food concept, stratagie, graphic design, branding naam en identiteit, interieur en business case.

 

vertaling van concept naar merk

 

Om tot de merknaam te komen zijn we gaan ontwikkelen op basis van de beoogde functie van het concept, namelijk 1. service en 2. food & drinks. Deze twee functies komen samen in het woord NUTTIG. Het woord is flexibel en voor meerdere interpretaties vatbaar;

‘Van nut zijn’ linkt duidelijk aan het servicedeel van het concept, waarin we behulpzaamheid, dienstbaarheid en nuttige en handige zaken willen aanbieden. Een functioneel begrip dat tot uiting komt in een eenvoudige, praktische en overzichtelijke huisstijl.

‘Nuttigen’ spreekt voor zich wat betreft het eten en drinken, maar linkt ook aan de mogelijkheid om zelf invloed uit te oefenen op gebruik van het interieur, het aanbod in het retail gedeelte of de programmering. De dynamiek en flexibiliteit van de huisstijl geeft hier vorm aan en maakt het mogelijk goed en aansprekend te communiceren richting diverse doelgroepen.

 

 

 

strategische concept

graphic design

 

We hebben een ongedwongen informele identiteit ontwikkeld, passend bij het concept. Een identiteit met een constructief dynamisch karakter. Hierdoor ontstaat een grafische stijl die door de klant of gebruiker naar eigen wens ingezet kan worden. Nuttig dus. De identiteit is meer een vertrekpunt of statement dan een hermetisch gesloten merk waar niks mee gedaan mag worden. Het is van nut voor de toepassing die het op dat moment heeft. 

Zie hier meer graphic design projecten. 

 

 

 

strategische concept
strategische concept
strategische concept

concept uitgangspunten

Alles is mogelijk

Het concept laat de inmenging van gebruikers en flexibiliteit toe. Het is open voor interpretatie en veranderlijk.

Warm en menselijk

Het zorgt voor interactie en een uitnodigende omgeving

Leven in de brouwerij

Een continu programma zorgt voor dynamiek, betrokkenheid en nieuwe input

interieur

Het interieur is als een landschap waarin mensen vrij bewegen en veranderen, zo wordt dit een ruimte die zij zich eigen maken. De architectuur en vormgeving zijn conceptueel functioneel en versterken het merk. Door herkenbare constructies en meubels te combineren met onvoorspelbare ontwerpen wordt het geheel open, spannend en levendig. Iedere gast bepaalt zelf zijn mate van comfort, voor een huiselijk geheel.

 

 

 

De eerste vestiging van Nuttig! Opent in april 2018. Inmiddels zijn er twee nieuwe locaties waar het concept ook toegepast gaat worden.

strategische concept
tags
  • concept
  • graphic design
  • interior design
  • strategie nuttig
Jan Willem van de Sande
Sales Director

Every talk
starts with
a dialogue

Get in touch →