Een nieuwe
identiteit
in een oude
boerderij

Vroeg is een prachtig restaurant met een bakkerij in Bunnik, een klein dorp aan de rand van Utrecht. Na 5 succesvolle jaren heeft Hans Kempers, de eigenaar van Vroeg, de handen ineen geslagen met enbiun om de bestaande identiteit een update te geven.

 

 

Het restaurant concept

 

Vroeg is een verzameling van food services en activiteiten. Het is een restaurant, streekwinkel, ontmoetingsplek, bakkerij en leerbedrijf in één. Vroeg staat voor eenvoud, authenticiteit en ambacht. Alles wat er bij Vroeg gebeurt, moet in harmonie zijn met het unieke en eigenaardige wat Vroeg kenmerkt. Het authentiek gebakken brood en een breed scala aan ambachtelijke producten spelen hier een leidende rol in. Men kan hier van genieten in een relaxte en dynamische omgeving. Vroeg is een unieke en geprezen plek in de provincie Utrecht geworden, een geliefde plek voor jong en oud.

 

Het volwassen worden van een identiteit 

 

Een identiteit ontwikkelt zich en wordt volwassen. Als designstudio vonden wij dat dit terug te zien moest zijn als foodconcept in de menu’s, verpakkingen en ‘signing’. Het proces van volwassen worden is de basis geweest voor het ontwikkelen van de identiteit en de ‘tone of voice’. We hebben dit vertaald naar een minimale en gedetailleerde identiteit, die een contrast is met en tegelijkertijd versterkt wordt door het gezellige en warme interieur van Vroeg.

 

Web presence 

 

We wilden de kwaliteit en ambacht van Vroeg ook graag online communiceren. Functionele pagina’s die met precisie zijn ontworpen en de strakke typografie krijgen extra diepte door de warme fotografie stijl.

Bekijk www.vroeg.nl

 

website design identity restaurant design minimal detailed menu
minimal design graphic menu photography vroeg restaurant
DSC_0241-e1499254915641

Een sterke nadruk op fotografie

 

Een minimalistische identiteit straalt eenvoud en detail uit. Om hier tegenwicht aan te geven hebben we gekozen voor een atmosferische fotografie stijl. We werkten samen met Rachel Schraven en Saskia Lelieveld. Zij zorgden voor fotografie die naadloos aansloot bij het nieuwe design.

 

In mei 2019 werd Vroeg getroffen door een brand in de keuken. Om deze reden moest het restaurant voor zes maanden dicht. Tijdens deze periode was enbiun betrokken bij het ontwerpen en creëren van een nieuwe en up-to-date versie van Vroeg.  

 

bakery vroeg
DSC_0164-e1499254945878
apple juice vroeg retail
jam vroeg retail bakery identity design graphic minimal
DSC_0278-e1499255813670
tags
  • communication
  • packaging
  • photography
  • product development
  • signing
  • social media
  • strategy
  • website
Jan Willem van de Sande
Sales Director

Every talk
starts with
a dialogue

Get in touch →