vroeg_13-scaled-panorama

restaurant vroeg, bunnik

Bakkerij, restaurant,

hotspot

Ook geïnteresseerd in een compleet uitgewerkt horeca concept?

Bel of mail ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

case omschrijving

Opdracht

Ontwerpen en creëren van een bijgewerkte versie van Vroeg, met een nieuw foodconcept wat een brede doelgroep aanspreekt 

 

Services

Consultancy

Brand Design

Interior Design

Communication

Graphic Design

Al 10 jaar een succesvolle samenwerking

Vroeg, gelegen in Bunnik, is samen met enbiun ontwikkelend in nauwe samenwerking met eigenaar Hans Kempers. Het was zijn wens om een ambitieus nieuw food concept te creëren voor verschillende doelgroepen. 

In mei 2019 werd Vroeg getroffen door een brand in de keuken. Om deze reden moest het restaurant voor zes maanden dicht. Tijdens deze periode was enbiun betrokken bij het ontwerpen en creëren van een nieuwe en up-to-date versie van Vroeg. 

 

Herontdekken van de iconen

Gedurende het 10-jarige bestaan van Vroeg, als een geliefde spot in Utrecht, heeft het restaurant een eigen herkenbare look & feel opgezet. In samenwerking met Jonathan Morris en het team van Vroeg, heeft enbiun de iconen geanalyseerd en deze opnieuw ontworpen om klaar te zijn voor de komende 10 jaar. Via een gedetailleerd design heeft enbiun ieder deel van Vroeg opnieuw ontwikkeld. Het restaurant heeft een update gekregen met nieuwe zitgebieden, op maat gemaakte meubels en een compleet nieuwe bar. De winkel is vernieuwd met een nieuw service concept. De banqueting zalen hebben een volledige make-over gekregen en zijn voorzien van alle benodigde services.

 

Vroeg-floorplan2
icons vroeg chair blue old farm restaurant bar material steel wood hard stone
VROEG_openingweb3-scaled

 

Identiteit door design

Vroeg heeft een prijswinnende zuurdesem bakkerij en inventieve keuken. Fermentatie en natuurlijke conserveringsprocessen zijn het centrum van zowel de keuken als de bakkerij. Wilde fermentatie is ongelijkmatig, harmonieus en vol van smaak. Dit inspireerde ons om textuur, identiteit en diversiteit in het interieur toe te voegen. We bedachten een visueel grid (raster) dat op maat gemaakte kasten, zittingen en houtwerk organiseert. Ons visueel ongelijkmatige grid wordt harmonieus gehouden door het materiaalgebruik te stroomlijnen. Dit zorgt voor een subtiele en volwassen uitstraling. Vroeg maakt voornamelijk gebruik van drie hoogwaardige materialen: Belgisch hardsteen, walnoot hout en staal. De Vroeg-ervaring wordt compleet gemaakt door de minimalistische identiteit die overal in de ruimte te vinden is: in menu’s, producten en ruimtelijk ontwerp.

 

Een lokaal icoon

Vroeg is centraal gelegen, in de buurt van Utrecht. Het ligt vlakbij de A12, nabij de Hollandse Waterlinie, de Uithof en de bossen van Amelisweerd. Deze locatie, zowel landelijk als stedelijk, vereist een concept dat aantrekkelijk is voor zowel zakelijke als particuliere gasten. Het succes van Vroeg is gebaseerd op het concept ‘focussen op de behoeftes van de toekomst en daarbij continue in beweging zijn’. 

 

Joanna Zychsy

Senior Interior Designer

 

Design:

Interieur Keuken

Ruimtelijk Ontwerp

Product Design

Licht Design

Vroeg blijft Vroeg, je zou zelfs kunnen zeggen dat het een beetje volwassener is geworden. Het heeft nog steeds de sfeer van vroeger: een boerderij waar je je thuis voelt. Vroeg is gevestigd in een heel mooi en uniek gebouw met oude architectuur. Na de brand zijn we samen met Vroeg naar het verleden gaan kijken. Vroeg kreeg eigenlijk een tweede kans, we konden alles doornemen, het was een duidelijk leermoment. We hebben het ontwerp volwassener gemaakt en een 'flow' gecreëerd door het gehele gebouw die flexibel en efficient werkt. De bakkerij heeft een prominente plek die gecombineerd wordt met de winkel, die nu veel zichtbaarder is voor de gasten. De bar is opnieuw ontworpen en verbeterd voor hun werkwijze. De keuken is hetzelfde gebleven met hun eerlijke concept: gevarieerd, lekker en gezond eten. 

Opgemaakte tafel bij restaurant Vroeg 2019 brand Enbiun
vroeg Utrecht Bunnik restaurant chef

Het restaurant concept

Vroeg is een verzameling van food services en activiteiten. Het is een restaurant, streekwinkel, ontmoetingsplek, bakkerij en leerbedrijf in één. Vroeg staat voor eenvoud, authenticiteit en ambacht. Alles wat er bij Vroeg gebeurt, moet in harmonie zijn met het unieke en eigenaardige wat Vroeg kenmerkt. Het authentiek gebakken brood en een breed scala aan ambachtelijke producten spelen hier een leidende rol in. Men kan hier van genieten in een relaxte en dynamische omgeving. Vroeg is een unieke en geprezen plek in de provincie Utrecht geworden, een geliefde plek voor jong en oud.

 

restaurant Vroeg Bunnik grid custom closets design services concept
styling decoration van rietschoten design walnut wood custom closet anbiun enbiun enbium

Voor Vroeg heeft enbiun een minimalistische identiteit gecreëerd die het ambacht van de producten versterkt. Je kunt de branding die enbiun voor Vroeg heeft ontworpen hier bekijken:

 

tags
  • analysis
  • branding
  • communication
  • concept
  • graphic design
  • interior design
  • logo design
Jan Willem van de Sande
Sales Director

Every talk
starts with
a dialogue

Get in touch →