Bakery,
restaurant,
hotspot:
Vroeg

Al bijna 10 jaar een succesvolle samenwerking

Vroeg, gelegen in Bunnik, is ontwikkelend in nauwe samenwerking met eigenaar Hans Kempers. Het was zijn wens om een ambitieus nieuw food concept te creëren voor verschillende doelgroepen. In mei 2019 werd Vroeg getroffen door een brand in de keuken. Om deze reden moest het restaurant voor zes maanden dicht. enbiun was betrokken bij het ontwerpen en creëren van een nieuwe en up-to-date versie van Vroeg. 

 

Herontdekken van de iconen

Gedurende het bijna 10-jarige bestaan van Vroeg, als een geliefde spot in Utrecht, heeft het restaurant een eigen herkenbare brand en look & feel opgezet. In samenwerking met Jonathan Morris en het team van Vroeg, hebben we de iconen geanalyseerd en deze opnieuw ontworpen om klaar te zijn voor de komende 10 jaar. Via een gedetailleerd design hebben we ieder deel van Vroeg opnieuw ontwikkeld. Het restaurant heeft een update gekregen met nieuwe zitgebieden, op maat gemaakte meubels en een compleet nieuwe bar. De winkel is vernieuwd met een nieuw service concept. De banqueting zalen hebben een volledige make-over gekregen en zijn nu nog unieker en voorzien van alle benodigde services.

 

icons vroeg chair blue old farm restaurant bar material steel wood hard stone
Vroeg custom cabinets restaurant old farm
vroeg Utrecht Bunnik restaurant chef
vroeg bakery Utrecht Bunnik retail restaurant design

 

Identiteit door gehele concept 

Vroeg heeft een prijswinnende zuurdesem bakkerij en inventieve keuken. Fermentatie en natuurlijke conserveringsprocessen zijn het centrum van zowel de keuken als de bakkerij. Wilde fermentatie is ongelijk, harmonieus en vol van smaak. Dit inspireerde ons om textuur, identiteit en diversiteit in het interieur toe te voegen. We bedachten een visueel grid (raster) dat op maat gemaakte kasten, zittingen en houtwerk organiseert. Ons visueel ongelijkmatige grid wordt harmonieus gehouden door het materiaalgebruik te stroomlijnen. Dit zorgt voor een subtiele en volwassen uitstraling. Vroeg maakt voornamelijk gebruik van drie hoogwaardige materialen: Belgisch hardsteen, walnoot hout en staal. 

 

 

Een lokaal icoon 

Vroeg is centraal gelegen, in de buurt van Utrecht. Het ligt vlak bij de A12, bij de Hollandse Waterlinie, de Uithof en de bossen van Amelisweerd. Deze locatie, zowel landelijk als stedelijk, vereist een concept dat even aantrekkelijk is voor zowel zakelijke als particuliere gasten. Het succes van Vroeg is gebaseerd op het concept: focussen op de behoeftes van de toekomst en daarbij continue in beweging zijn. 

 

custom closet restaurant Vroeg interieur design interior grid wine glases decoration styling
restaurant vroeg 2019 brand enbien enbiun endiun embium hans kempers old farm brood bakkerij streekwinkel

 

Het restaurant concept 

Vroeg is een concept van services en activiteiten rondom eten. Het is een restaurant, streekwinkel, verzamelplaats, bakkerij en leergebied in één. Vroeg staat voor eenvoud, authenticiteit en vakmanschap. Alles wat er bij Vroeg gebeurt, moet in harmonie zijn met het unieke en eigenaardige wat Vroeg kenmerkt. Het authentiek gebakken brood en een breed scala aan ambachtelijke producten spelen hier een leidende rol in. 

 

restaurant Vroeg Bunnik grid custom closets design services concept
styling decoratie styling van rietschoten design interieur zakelijke verhuur
styling decoration van rietschoten design walnut wood custom closet anbiun enbiun enbium
zakelijke verhuur Vroeg Bunnik opkamers banqueting ruimte interieur ontwerp enbuin embium enbion anbiun

 

Voor Vroeg hebben we een minimalistische identiteit gecreëerd die de ambacht en de producten van Vroeg versterkt. Bekijk hier de branding van Vroeg. 

tags
  • analysis
  • branding
  • communication
  • concept
  • graphic design
  • interior design
  • logo design
Jan Willem van de Sande
Sales Director

Every talk
starts with
a dialogue

Contact opnemen →