De voortdurende
samenwerking tussen
PwC en enbiun op het gebied van gastvrijheid en design.

Sinds 2016 maakt enbiun deel uit van een lopend project om de belangrijkste hospitality-ruimte van PwC in Amsterdam, hun gigantische atrium van 12.500 vierkante meter, opnieuw uit te vinden. Enbiun is verantwoordelijk voor het creëren van een integraal hospitality-concept, een gedetailleerd circulair interieurontwerp en serviceprogrammering.

Transformatie voor een nieuwe generatie PwC-medewerkers

 

Net als veel andere bedrijven bevindt PwC zich midden in een transformatie, het personeelsbestand wordt steeds diverser en inclusiever. Het leven op kantoor met deze verandert hierdoor snel. Het kantoor is niet langer alleen een plek voor werken en vergaderen. Het eigentijdse kantoor van PwC moet een breed scala aan activiteiten faciliteren voor een diverse groep mensen. Samen met PwC dachten we na over wat dit nieuwe programma van werken, eten, ontmoeten, inspiratie, gezondheid, exposeren en ondernemen betekent voor een groot kantoor.

 

12500 m2 atrium wordt een bruisend campus

 

Het resultaat is een radicaal nieuwe benadering van services en zonering van de ruimte. Het midden van het plein wordt ingenomen door een glazen keuken, die wordt omgeven door flexibele eetcafés. Rondom deze bars zijn zitjes met een verscheidenheid aan opties om aan verschillende behoeften te voldoen, zoals een vergadering of een snelle babbel. Verder weg van de keuken bevinden zich meer specifieke en vaak rustigere zones, zoals een wellnessruimte of een ontmoetingscentrum. Door gastvrijheid midden op het plein te plaatsen, creëren we onmiddellijk een gevoel van verbondenheid en constante bedrijvigheid. Het hele plein is ontworpen om gezond en levendig te zijn. Geïnspireerd door de planning van stadsparken, zijn groen, bomen en groene muren verspreid over de ruimte.

Duurzaamheid is een van de leidende principes geweest bij het ontwerp van het interieur en de foodconcepten voor het PwC Plaza. PwC daagde ons uit om het totale plein te ontwerpen met circulaire principes in gedachten. Het hele Plaza is ontworpen om te worden gebouwd met circulaire materialen en meubels.

 

Gastvrijheid programmeren op flexibele modules

 

Onderdeel van het nieuwe Plaza is een community programma om alle belanghebbenden die toegang hebben tot de campus te ondersteunen en van service te voorzien. (DK)

 

Pre-lancering met PlazaX

 

Vanwege de grote ruimte en het gefaseerde bouwproces hebben we PwC geadviseerd om direct te starten met het introduceren van een programma in het huidige kantoor. Het vergt een gedragsverandering die niet zomaar kan worden ingeschakeld en direct werken. Een van onze teamleden nam de rol van programmacurator op zich om een ​​programma format en content planning voor het eerste jaar op te zetten.

We claimden een oppervlakte van 100 vierkante meter waar we het community-programma konden lanceren en verder ontwikkelen om de PwC-medewerkers te betrekken zodat we hun feedback konden gebruiken. We noemden dit project Plaza X en werd tegelijkertijd geopend met het bouwproces. Link naar filmpje.

Plaza X was een uitgelezen kans om R&D te doen voor het PwC hospitality programma. We hielden het ontwerp simpel en laat zich het best vergelijken met een beursvloer met een modulaire opbouw. De eerste opzet was om bezoekers van Plaza X te informeren over de toekomstplannen en ontwerpen, gericht op de circulaire ambities en oplossingen. Met vallen en opstaann hebben we de inhoud en planning verfijnd tijdens het uitproberen van workshops, key note speakers en evenementen.

tags
    Jan Willem van de Sande
    Sales Director

    Every talk
    starts with
    a dialogue

    Get in touch →