downstairs-detail-otemba-enbiun

Otemba 

Otemba ramen bar in Amsterdam

Ben jij ook geïnteresseerd in een horeca concept?

Bel of mail ons

case  description

Assignment

Het team van Otemba gaf ons de uitdaging om te komen met een concept, identiteit strategie en interieur voor de eerste locatie.

 

Services

Consultancy

Brand Design

Interior Design

Communication

Graphic Design

Strategy

Hospitality Design 

Food Design

In 2011 maakte familie Slok een reis naar Vietnam. Dat was het moment waarop Martijn (toen 18 jaar oud), Myrthe (16) en Bastiaan (14) verliefd werden op de Aziatische cultuur. Na vele reizen, gesprekken, ontdekkingen en ideeën werd hun droom realiteit: een Japanse ramen bar naar Amsterdam brengen! Otemba Ramen was geboren. Met ons horeca concept + eerste locatie service ontwikkelde enbiun een volledige horeca formule voor Otemba, compleet met grafische identiteit en interieur.

 

Bruggen bouwen tussen culturen

Het ontwikkelen van een naam en identiteit is een gelaagd proces. In dit proces komen positionering, concept ontwikkeling en design samen om een commercieel geheel te vormen. Enbiun creëerde meerdere opties voor namen en richtingen, waaruit de naam Otemba is gekozen. Otemba is een Nederlands leenwoord uit Japan wat ontembaar betekend. Een Otemba wordt vaak gebruikt om een Japanse tomboy te omschrijven. Samen met ons team en specialisten hebben we Otemba omgevormd tot een sprekend karakters wat het hele concept identiteit en verhaal geeft.

 

De hele dag ramen

Traditioneel in Japan is Ramen een lunch gerecht wat snel en lekker is. Otemba had de wens om dit eetmoment breder te trekken. Het concept vult ramen aan met een divers assortiment aan side dishes en drankjes die het geheel een gevoel van een avondje uit geven. Het interieur faciliteert hier in door drie verschillende sferen aan te bieden die passen bij de verschillende dagdelen. Zo is het bar gebied vormgegeven als straat, de kelder als club en de entresol als een rustige huiskamer. Het menu positioneert de Ramen soepen prominent door ze als illustraties weer te geven, samen met de side-dishes vormen zij een gevarieerd geheel.

overview-otemba-enbiun-scaled

Brutale details

 

Otemba is het karakter wat de gehele identiteit en interieur inspireert. De ruimte ziet eruit als een uitvergrote illustratie van Otemba's leven. Om deze kleurrijke illustraties tot leven te brengen hebben we samengewerkt met studio Giftig, die met graffiti technieken heeft gewerkt. Scenes zoals Otemba in de club, thuis of op straat vullen de ruimte met een sfeer en kleur. De identiteit is geïnspireerd op de speelse taal van Facebook messenger stickers en emoticons. Het geheel vormt een visuele identiteit die bezoekers elke keer weer verrast.

otemba-detailpainting-otemba-enbiun-scaled
otemba-enbiun
Schermafbeelding-2020-04-01-om-11.48.50

Manuel Palland

Art Director

 

Design:

Brand strategy

Graphic design

Together with the team of Otemba we created a naming and identity concept to bridge two cultures. The Otemba identity tells a story through loose illustrations and type that refers back to Japanese typesetting. 

Fun elements like Otemba's emotions on social media and a giant wallpainting create an immersive visual experience.

signing-otemba-outside2-enbiun-scaled
menu-cover-otemba-enbiun
menu-otemba-enbiun-2
tags
  • branding
  • design
  • interior design
  • restaurant design
  • strategy
Jan Willem van de Sande
Sales Director

Every talk
starts with
a dialogue

Get in touch →