enbiun X 
Wat doe je als ontwerpbureau op vrijdag met je gloednieuwe keuken en een team vol specialisten om de boel een beetje op te schudden en het nog te vroeg is voor een borrel? Bij enbiun vonden we dit moment de ideale gelegenheid om nieuwe dingen uit te proberen en nieuwe ondernemers te ontmoeten.

 

Vrijdaglunch time is voor: enbiun X time. 

Tijdens de lunch nodigen we kleine (food) ondernemers uit die ons pad privé of zakelijk kruisen. Eén ding hebben ze gemeen, ze hebben passie en een enorme dosis energie. Zij testen ons op de enbiun X lunch met eigen uitdagingen en vraagstukken uit de markt en bereiden een lekkere lunch voor het team. Wij helpen hen op weg met nieuwe ideeën, ontwerpen of strategische stappen.

Door deze samenwerking leren we nieuwe cases, mensen en ondernemingen kennen en kunnen we de startende ondernemers in de food en hospitality branche op een laagdrempelige manier helpen om een volgende stap te maken.  

 

enbiun X Munch
Tijdens de eerste editie van enbiun x kwamen de onderneemsters van Munch op bezoek. Yorieke en Tessa zijn twee dames met een business achtergrond en een passie voor gezond eten. Hun concept Munch is een Healthy modern fast food concept dat gezonde grab and go maaltijden verkoopt in Amsterdam Zuid. Doelgroep is voornamelijk particulieren. Key products zijn de clean eating program packages, smoothies/ sappen en health food.

De dames van Munch hebben een winkel op de Beethovenstraat in Amsterdam en zijn onder meer leverancier van Gustav Gym op de Zuid-As. Ook leveren ze de gezonde maaltijden aan meerdere kinderdagverblijven in de omgeving. De huidige slogan is Fit Food To Go.

De uitdagingen van Munch:

Hoe kunnen we de zakelijke markt/ bedrijfscatering betreden?

Hoe kunnen we ons B2B vending concept doorontwikkelen?

Met Yorieke hebben we gebrainstormd om hen een richting voor doorontwikkeling te geven, een tipje van de uitkomst:

  • Onze designers zijn het unaniem eens dat het concept meer identiteit en eenduidigheid nodig heeft. De X-factor ontbreekt hier. Deze is duidelijk wel aanwezig bij de twee onderneemsters en dat is gelijk de kracht van het bedrijf.
  • Met betrekking tot communicatie worden er nu meerdere slogans door elkaar gebruikt. Voor de zakelijke markt moet je heel duidelijk een sterk pad kiezen waar je je mee onderscheidt. De ambitie moet zijn om het particuliere concept zo aspirational te maken dat de bedrijfscatering wel moet aankloppen.
  • Op het vlak van interieur moet er voor de X-factor meer structuur worden aangebracht, vooral focus op het vendingmachine concept qua flow in de zaak. Advies is om de vending fysiek naar voren te halen en dit te vergroten. Maak het superduidelijk dat dit je unique selling point is.
  • Als laatste focuspunt raadt onze consultant aan om opnieuw naar het businessmodel te kijken. Dit is een must in deze fase om te bepalen waar nieuwe kansen zitten.

Naast de gezonde en lekkere lunch die Yorieke en Tessa het enbiun team voorschotelden, is er ook veel food for thought op tafel gekomen. Wij blijven deze twee onderneemsters volgen en hopen dat zij met onze input de volgende stap kunnen maken.

 

DAAG ONS UIT!

Ben je ook een kleine/ startende/ bevlogen (food) ondernemer en wil je ons testen tijdens een vrijdag enbiun X lunch? Neem dan contact op met Maas@enbiun.flywheelsites.com we zijn benieuwd naar je verhaal.

tags
  • analysis
  • consultancy
  • strategy
Jan Willem van de Sande
Sales Director

Every talk
starts with
a dialogue

Get in touch →