Schermafbeelding-2020-06-09-om-13.29.22-panorama

landal coldenhove, eerbeek

Landal GreenParks

Brasserie Concept

Ook geïnteresseerd in een compleet uitgewerkt food concept?

Bel of mail ons vandaag nog!

CASE OMSCHRIJVING

Opdracht

Het ontwikkelen van een holistisch food concept dat zijn groene identiteit laat zien, en op grote schaal, heerlijk vers voedsel, voor de consument zichtbare bereiding en persoonlijke service benadrukt 

 

Services

Consultancy

Brand Design

Interior Design

Communication

Graphic Design

Strategy

Hospitality Design 

Food Design

Landal GreenParks is een dynamische en toonaangevende internationale bungalow park organisatie; het heeft meer dan 85 parken met ca. 13.700 bungalows. Ze onderscheiden zich van concurrenten door het open karakter van hun locaties. De rust, ruimte en natuur zijn de belangrijkste kenmerken hiervan. Enbiun is sinds 2015 betrokken bij de ontwikkeling van een holistisch food concept voor Landal. Naar aanleiding van deze ontwikkeling zijn verschillende concepten gerealiseerd, waaronder de Landal Brasserie.

 

Food concepten

De concepten die enbiun voor Landal heeft ontwikkeld vormen 80% van het ontwerp, 20% is locatiegebonden en maken daarom elke locatie uniek. Bij de ontwikkeling van de Landal locaties heeft enbiun verschillende food concepten gebruikt. Voor elk park e opdracht zijn deze food concepten zorgvuldig geselecteerd. Factoren als de grootte van de horeca, de ligging van het park en het type doelgroep spelen een rol bij het definiëren van het concept. De concepten zijn op elkaar afgestemd zodat ze op een locatie goed te combineren zijn. Maar ze kunnen zich ook onderscheiden door middel van unieke componenten. Met de Brasserie, Pizza Limone en de Snackbar heeft enbiun uniek eetervaringen gecreeerd die de visie van Landal GreenParks ("Food Is In Our Nature") vertaald naar boeiende en smakelijke concepten. 

 

De Brasserie

De Brasserie is het centrale horecapunt op alle parken, waar elke doelgroep zich thuis voelt. Het is schaalbaar en geschikt voor intiem dineren, grote groepen en gezinnen met (jonge) kinderen. De Brasserie is een totaalbelevenis met verassende activiteiten voor jongeren. Op drukke avonden biedt F&E een apart programma aan waarmee ouders lekker kunnen dineren terwijl hun kinderen vermaakt worden. De Brasserie heeft zichzelf bewezen op de eerste pilot locatie van Landal GreenParks Coldenhove, door zeer succesvol te zijn op het gebied van gebruikerservaring en capture rate, wat waarde toevoegde aan de vakantie-ervaring van de gasten. De uitrol van het concept gebeurt zowel in Nederland als internationaal, met 10 locaties in Nederland, 3 locaties in Duitsland en 2 in Denemarken. 

Toolbox-Landal-1448x2048-1

Toolbox 

Interieur

In de food concepten die door enbiun voor Landal zijn ontwikkeld, worden verschillende toolboxen gebruikt, bijvoorbeeld voor ruimtelijke elementen en communicatie. In het Brasserie concept voor Landal Coldenhove heeft enbiun gebruik gemaakt van archetypische en natuurlijke materialen voor de kas en het restaurant, zoals RVS, (witte) tegels, hout en meer decoratieve materialen. De kleuren die in het interieur worden gebruikt, komen uit de omgeving. 

Landal Greenparks Coldenhove brasserie roll out concept restaurant strategic partner
LR_Landal_Eeerbeek_118
Landal Greenparks future forward designed by enbiun locations
160701_Landal_Eeerbeek_117-1024x683
160701_Landal_Eeerbeek_081
160701_Landal_Eeerbeek_039

Landal Coldenhove, Eerbeek 

Toolbox 

Communicatie

Door gebruik te maken van illustraties en natuurlijke materialen maakt de typografie een warme en gezellige indruk op de gast. Er is een goede balans gevonden tussen functionaliteit en decoratie. Lichtbakken en menuborden vullen het interieur aan. 

Communicatie Landal

Inez van Moolenbroek

Project Lead

 

Werk:

Manager 

Budget updater 

Aanspreekpunt klant 

Onze duurzame samenwerking met Landal GreenParks begon in 2015 door het creëren van een complete hospitality formule. Deze formule was, en is nog steeds, de basis voor alle uitrollen van hospitality services binnen Landal GreenParks in Nederland, Duitsland en Denemarken. Onze eerste uitrol was Landal Coldenhove, daarna hebben we nog veel meer locaties onder handen mogen nemen met een doorontwikkeling van hospitality concepten zoals de Italiaanse formule 'Pizza Limone' en de 'Snackbar'. Mijn rol als project lead is het beheren van de planning en deliverables met betrekking tot ontwerp en conceptontwikkeling, het berekenen en actualiseren van budgetten en het dagelijks contact met het hospitality development team van Landal en haar parkmanagement.

Overzicht Landal parken 

Dit overzicht laat zien welke Landal parken door enbiun zijn gerealiseerd en waar het Brasserie concept is toegepast. 

Schermafbeelding 2020-06-10 om 15.04.14

Hieronder worden de Brasserie concepten uitgelicht die enbiun bij Landal Rabbit Hill en Landal Heihaas heeft geïmplementeerd. 

Landal Rabbit Hill

Landal Rabbit Hill is gelegen bij Kootwijk en Kootwijkerzand met zijn iconische Radio Kootwijk. Het park is gericht op gezinnen met kinderen. In dit Brasserie concept heeft enbiun ingespeeld op de beleving en verbeelding van kinderen, maar ook op het comfort van de ouders. Er is daarom gebruikt gemaakt van conceptuele onderdelen met een dubbele functie. De werkplaats dient als knutselplek voor kinderen, maar ook als buffetmodule. 

Speciale zitmodules met schommelstoelen bieden een fijne plek om te eten voor zowel ouders als kinderen. De centrale bar en open keuken zorgen voor een echte food experience. Enbiun liet zich inspireren door de omgeving van het park; zoals de bossen, de heide en de zandvlaktes. Het tegelpatroon van Radio Kootwijk herhaalt zich bijvoorbeeld op verschillende plekken in het restaurant. 

WhatsApp-Image-2020-02-04-at-14.52.38
WhatsApp-Image-2020-02-04-at-14.53.34
Schermafbeelding 2020-06-09 om 16.38.38
WhatsApp Image 2020-02-04 at 14.55.29 (1)
WhatsApp-Image-2020-02-04-at-14.53.44

Dieuwertje van Walsum

Interior Designer

 

Design:

Ruimtelijk Ontwerp

Bouwplannen

Technisch Tekenen

Verlichting 

Decoratie

Meubilair  

Mijn rol als interieur ontwerper was om de wensen en doelen die Landal voor elk park had opgesteld, vast te leggen in een ruimtelijk ontwerp dat past bij de doelgroep. Ik kon problemen aanpakken met ruimtelijke oplossingen. Naast het implementeren van de standaard interieur elementen uit het formule boek voor elk park, heb i voor elk park een ontwerp intentie opgesteld waarin ik me liet inspireren door de omgeving van het park. Deze intentie is vertaald naar een moodboard en ruimtelijke elementen, waardoor het interieur een weerspiegeling is van de omgeving. Veder was ik verantwoordelijk voor het maken van bouwplannen, technische tekeningen op maat en het kiezen van meubels, verlichting en decoraties.

Landal Heihaas

Landal Heihaas is gelegen nabij Putten aan de rand van het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het Landal park kenmerkt zich door de wat oudere doelgroep, die graag geniet van de omringende natuur en de kunst in het Kröller-Müller museum. Na een actieve dag ontspannen ze graag in een ruimte die het bos en de kunstrijke omgeving weerspiegelt.

Schermafbeelding 2020-06-09 om 16.39.14

Landal daagde enbiun uit om 3 concepten te combineren voor Landal GreenParks Heihaas. Het samenkomen van retail, een receptie en de Brasserie bracht het enbiun team ertoe na te denke over hoe deze elementen in harmonie zouden kunnen samenwerken. In Landal Heihaas worden gasten verwelkomd via een kleine en gerichte supermarkt, die koopwaar, boeken en eten verkoopt. Door de opname van een winkel is er een continue stroom van bezoekers die het restaurant met gasten voedt en vice versa. Het restaurant breidt zijn reikwijdte uit met een doorlopend geprogrammeerde workshop ruimte, waar lessen in bakken en leuke evenementen voor kinderen worden georganiseerd.

retail
landal-lounge
IMG_8779-scaled
Schermafbeelding-2020-06-09-om-16.56.26
HHS_04_145262 (1)
tags
Jan Willem van de Sande
Sales Director

Every talk
starts with
a dialogue

Get in touch →