Buik Pop Up

Wat doe je als design studio met je kantoorpand inclusief keuken in het weekend? Simpel: Getalenteerde chefs uitnodigen! Als enbiun laten we ons graag inspireren en delen we onze studio het liefst met boeiende mensen die er iets nieuws mee doen. Het leert ons meer over food, hospitality, geeft dynamiek op de vloer en brengt in ons in contact met een nieuw netwerk.

De eerste gastchefs die we mochten ontvangen waren de dames van Studio Buik. Sylvia, Tamara en Else organiseerde samen met onze food creative Lieke een pop up diner op onze thuisbasis Kraanspoor. Buik verzorgde het eten en het aperitief en Lieke zorgde voor een arrangement van wijn, sake en bier passend bij het 7-gangen diner.

Studio Buik kookt met duurzame en eerlijke producten en laat haar kookstijl beïnvloeden door allerlei continenten.
Een eerdere pop-up van Buik vond deze zomer plaats in een weiland in Amsterdam Noord.

Eten in een kantoorpand klinkt misschien niet meteen heel gezellig. Maar enbiun head quarters biedt een uniek uitzicht over het IJ, een jungle aan planten, zorgvuldig uitgekozen design meubels en tijdens deze avond was er zelfs een open haard. De 40 couverts waren binnen no time uitverkocht.

De food journey begon met een bloody mary van pruim. Een zoet en tegelijk hartige cocktail gemaakt met geconcentreerd sap van pruim, worchester sauce, limoensap, tijm thee en umeshu sake; een gerijpte rijstwijn van gefermenteerde Japanse pruim. Daarbij werd blad van gedroogde pruim gevuld met chaource en gehakte noten geserveerd.

foto: Ellis Biemans
foto: Ellis Biemans

De 7-gangen serveerden de dames vanuit de studiokeuken, midden in de ruimte. Vier lange tafels werden door de keuken met elkaar verbonden.

Buik bracht 6 gangen fine dining met als tussengang een knipoog naar de snack cultuur; een haute friture berenhap met zelf gesneden friet met huisgemaakte mayonaise. Om je vingers bij af te likken. Hierbij combineerde Lieke een echt speciaal bier; Oude Geuze, een bijna beschermde biersoort uit Beersel, Belgie. Dit gouden goed wordt gemaakt van 3 verschillende jaren lambiek; 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar gerijpt. Deze drie jaren lambiek worden samengevoegd en voor botteling nog een half jaar gerijpt op oude houten vaten. Alleen in de streek rondom Beersel mag het de naam Oud Geuze dragen, omdat alleen daar de Geuze gisten huizen.

Hét topgerecht van de avond was het rolletje van boerenkool gevuld met pompoen, ricotta en rozijnen afgemaakt met salieboter. Wijnen speelde de hoofdrol in de pairing en net als bij het aperitief werd er afgesloten met fruit sake, een rijstwijn met de Japanse citrusvrucht yuzu.

Ons kantoor biedt de mogelijkheden voor chefs met of zonder plek om te experimenteren. Wij kunnen van hen leren door ze een podium te bieden. Onze concept designers en food architecten zitten ook niet stil en komen binnenkort met een programmering voor 2019. Er zijn veel dingen die ons bezig houden en daar gaan we graag met jullie in gesprek, het liefst onder het genot van een glas wijn en goed eten.

 

foto: Ellis Biemans
foto: Ellis Biemans
foto: Ellis Biemans
foto: Ellis Biemans