Interns Enbiun

De afgelopen maanden werd ons team versterkt door zes ‘stagesterren’. Zij werken actief mee binnen verschillende disciplines: projectmanagement, interieur ontwerp, grafisch ontwerp en fooddesign. Hier stellen ze zich voor en vertellen ze iets over hun werk bij enbiun.

 

 

 

Paula Sobow - Stagiair Interieur 

 

Mijn naam is Paula en ik ben interieur stagiair bij Enbiun. Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik het fijn vind om multidisciplinair te werk te gaan. Enbiun past in dat opzicht helemaal bij mijn werkwijze. Tijdens een project werken verschillende disciplines mee en daardoor ontstaat er veel gelaagdheid in een project. De visie van elke ontwerper op zich maakt dat een project divers en veelzijdig wordt. Daardoor leer je van elkaar, leer je veel over eten en alles wat erbij komt kijken en vult iedereen elkaar aan met kennis of ervaringen vanuit de ‘food’ branche. Ik ben een enorme ‘food fan’ en wist gelijk dat ik tijdens mijn stage iets in de horeca wilde doen. Zo kwam ik uit op enbiun, een plek waar het allemaal om eten draait.

 

Ik leer elke dag meer van het jonge team. Hierbinnen kan ik mezelf ontwikkelen als ontwerper en krijg ik hulp waar het nodig is. Het is fijn dat je veel verantwoordelijkheid krijgt, zo krijg ik de kans om mijn eigen ideeën te presenteren die worden meegenomen in het project. Ik voel me onderdeel van het team en al ben ik een stagiair, zo voelt dat niet altijd. Ik leer hier echt als een team samenwerken, krijg mijn eigen taken en projecten en werk deze vaak zelfstandig uit.  

 

Op dagelijkse basis werk ik mee aan projecten, dit kunnen lopende of nieuwe projecten zijn. Het is een uitdaging om te kunnen switchen van het ene naar het andere project, dat soms in een hele andere fase zit. Ik vond het vooral in het begin lastig omdat het werk tempo best hoog ligt en ik nog moest wennen aan de plek en het nieuwe team. Ik vind het op zo’n moment superfijn dat ik er dan niet alleen voor sta en dit kan delen met mijn medeontwerpers. Ik word soms in het diepe gegooid maar ik heb altijd houvast, waardoor ik groei en leer.

 

Het leuke is dat elke week er anders uitziet. De ene keer zit ik op kantoor te werken, waar ik tekeningen maak, onderzoek doe binnen een project of struggle met Photoshop en Sketch Up. Een andere keer ga ik mee naar de klant, bezoek ik projecten die al zijn opgeleverd of mag ik naar beurzen, tentoonstellingen of musea voor inspiratie of verdieping, waarna alle informatie wordt gedeeld op kantoor zodat iedereen weet van de nieuwe trends, materialen of trucjes op de markt.  

 

Om af te sluiten, dagelijks eten we met het hele team op kantoor. De stagiaires hebben naast de projecten hun eigen taken, waaronder koken. De ene dag kook ik samen met een mede stagiair de lunch of ruim het af. Of ik bereid de wekelijkse borrel voor, waar gezamenlijk de successen van de week besproken worden, de beste wijnen gedronken worden en iedereen elkaar beter leert kennen.

 

Hieronder zie je verder nog het "Bollo buffet", in samenwerking met een graphic designer is deze tekening tot stand gekomen. De projectvraag was om een snelle manier te bedenken voor de uitstraling van het bestaande buffet tijdens off-duty hours. Kortom, een superstage die ik iedereen aan zou raden!

 

Landal bollobuffet
Landal bollobuffet

 

Yara Verschuren - Stagiair Food Design  

 

Ik ben Yara en bij enbiun hou ik me als stagiaire food - je raadt het al-  bezig met food. Vanuit mijn opleiding Food Innovation ben ik bezig een foodconcept voor het enbiun kantoor op te zetten. Met dit foodconcept kan er straks onder andere zelf zuurdesembrood gemaakt worden op kantoor.

 

Daarnaast zorg ik samen met mijn mede stagiaires elke dag voor een verse lunch. Dat is dan ook meteen een groot pluspunt aan enbiun: elke dag wordt er een heerlijke lunch gemaakt en staat er goede koffie/cappuccino voor je klaar. Een stagiair bij enbiun moet flexibel zijn en een “hands on mentality” hebben. Bij enbiun is het door de vele, verschillende projecten namelijk flink aanpakken en moet je goed kunnen schakelen. Dat heb ik dan ook geleerd en daar heb ik mezelf in verbeterd bij enbiun!

 

Zelf ben ik als hoofdopdracht via school bezig om een passend food concept te ontwikkelen voor Enbiun. Daarin verwerk ik de trend fermentatie door middel van zuurdesem. Naast het brood ben ik ook bezig te onderzoeken hoe het concept past binnen deze moderne werkomgeving. Enbiun geeft mij veel tijd en ruimte om te experimenteren. Dit experimenteren doe ik door te bakken en testen, maar ook door samen met collega’s brainstormen. De vrijheid en verantwoordelijkheid bij enbiun zijn bijzonder en maken het een erg leuk bedrijf om stage te lopen.

 

?attachment_id=4221

 

 

 

Anna van Steenbergen – Stagiaire Project Management

 

Ik ben Anna en ik zit in het derde jaar van mijn opleiding Food&Business in Nijmegen. In september ben ik begonnen met mijn meewerkstage Project Management bij Enbiun. Een bedrijf dat beter bij me past, had ik eerlijk gezegd niet kunnen bedenken: ik kan mijn creativiteit kwijt, doe business gerelateerde taken en ik werk met alleen maar mensen met een passie voor lekker eten en koffie. Daarbij zitten we ook nog eens in een prachtig glazen pand met uitzicht op het IJ in de (op één na) mooiste stad van Nederland. 

 

Enbiun is een relatief klein bedrijf, waardoor ik echt iets kan betekenen tijdens mijn stage. Maar wat doe je eigenlijk als business student tussen de designers en creatievelingen? Vooral structuur scheppen, overzicht creëren en plannen. Hierbij ondersteun ik verschillende collega’s, maar krijg ik wel veel eigen verantwoordelijkheid. Iets wat voor mij heel leerzaam is. Het is een gewaardeerde functie die ook veel uitdagingen biedt. 

 

Het leukste aan de stage is dat het heel divers is. Ik ga op bezoek bij klanten, ben vaak voor het hele team aan het koken, ben creatief bezig maar duik bijvoorbeeld ook in de financiën. Als stagiair werk je voor een divers scala aan klanten, welke functie je ook hebt, dus je zult je niet snel vervelen. 

 

Als je stage komt lopen bij Enbiun ga je een hele leerzame tijd tegemoet. Je kan van alle facetten binnen een bedrijf een beetje meepikken, initiatief nemen is hierbij belangrijk! Mijn advies is om alle kansen aan te grijpen en met een open instelling aan je stage te beginnen. Je neemt gegarandeerd een hoop inspiratie en kennis (en misschien een paar extra kilootjes met al dat lekkere eten) mee na afloop van je stage!