Schermafbeelding 2020-04-23 om 14.15.28

TRENDING — 24.04.2020

Wouter Hassing, eigenaar van Mycophilia, besloot tijdens de corona crisis zijn bedrijf samen met enbiun te rebranden. Waarom koos hij voor dit moment? En hoe beïnvloedt de crisis zijn strategie? Lees hieronder meer!

IMG_3437
IMG_3414

Eerste vraag! Introduceer jezelf en Mycophilia in het kort.

Wij zijn Mycophilia; plant nog dier! We zijn een schimmel. Menselijke microbiota bevat gemiddeld tussen de 10 tot 25 verschillende soorten schimmels. Er zijn al meer dan 100 verschillende soorten schimmels ontdekt die in de mens leven namelijk.

Maar even alle gekheid te zijde. Marijke (mijn partner) en ik, zijn allebei 10 jaar geleden besmet geraakt met het paddenstoelen virus. Het begon allemaal heel onschuldig, we zochten ze in het bos, toen kweekten we ze in de tuin en voordat we er erg in hadden, ontstond er een laboratorium in ons huis. Deze liefde voor paddenstoelen ging een compleet eigen leven leiden. Marijke en ik zijn toen een keer naar China geweest en ontdekten de indrukwekkendste soorten paddenstoelen. We hebben toen de stoute schoenen aangetrokken en besloten ze in Amsterdam te gaan kweken. Dit was de start van Mycophilia.

 

"Myco betekent schimmel en philia de liefde voor. Mycophilia = de liefde voor schimmels."

Het corona virus creëert een bijzondere tijd in onze maatschappij, waarom kies je dit moment om te werken aan de identiteit van Mycophilia?

Mycophilia is een latijns woord. Myco betekent schimmel en philia de liefde voor. Mycophilia = de liefde voor schimmels. Wij willen deze liefde meer onder de mensen brengen en het enthousiasme wat wij hebben met hen delen. Ook als het corona virus er niet was geweest, wilden wij juist nu aan onze identiteit werken. De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd om ook echt impact te kunnen hebben en een verschil te maken en dat willen we nu met de wereld delen, zeker in deze spannende tijden. 

Hoe beïnvloedt de corona crisis je strategie? 

Paddenstoelen zijn niet alleen heel lekker, maar ook heel gezond. Ik ben van mening dat dit hét moment is om een globale shift te maken in ons consumptiepatroon. Lokaal eten, duurzame productie technieken, minder vlees, gezonde voedingsstoffen en functional foods; onderwerpen waar wij al jaren met elkaar mee bezig zijn komen nu in beeld bij de gehele bevolking. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe deze onzekere tijden mensen bij elkaar brengt: consumenten die bij ons afnemen en heel enthousiast zijn en al snel weer bestellen. Ondernemers die samen optrekken en de handen in elkaar slaan om de overschotten toch nog weg te werken. Dit is de tijd om relaties te smeden en te versterken. 

Hoe zie je Mycophilia na de corona crisis?

Mycophilia zal er na crisis anders uit zien dan nu. We hadden grote groei drift en plannen, bijvoorbeeld over export en uitbreiding. Maar de crisis maakte daar snel een einde aan. Hoe we gaan groeien de komende jaren is onzeker, maar een ding is zeker! Onze identiteit, en onze samenwerking met enbiun, zal daar een grote rol in spelen.